Składniki
Tym razem wersja "białej" pizzy, na białym sosie, ze szparagami i szynką. Puszyste ciasto, kremowy sos jogurtowy i chrupiące szparagi to połączenie doskonałe. Koniecznie spróbujcie!
Przepis
Mąkę wymieszać z solą i cukrem.
Ciepłą wodę połączyć z drożdżami i oliwą z oliwek.
Po dokładnym rozpuszczeniu drożdży, przelać zawartość do mąki i zagnieść ciasto. Wierzch oprószyć delikatnie mąką. Odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Blachę wysmarować oliwą z oliwek i równomiernie wyłożyć ciasto.
Wszystkie składniki sosu wymieszać i posmarować nim ciasto.
Cebulę pokroić w piórka, szynkę i mozarellę w kostkę.
Spód posypać startym serem, następnie wyłożyć cebulę, szynkę i szparagi (część pokroiłam). Na wierzch rozłożyć mozarellę.
Piec w temp. 220°C przez ok. 20 minut. Smaczngo!