Składniki
Sos:
Prosty i pysznyprzepis na jajka faszerowane z sosem jogurtowo- musztardowym. Jajka w takiej odsłonie można również przygotować na zbliżającą się Wielkanoc.
Składniki:
- 6 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
Sos:
- 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół‚ i wyjąć żółtka. Rozgnieść je widelcem, dodać majonez i kurkumę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziać połówki jajek.
Wszystkie składniki sosu wymieszać. Faszerowane jajka polać sosem.
Smacznego!