Blog kulinarny

Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowym

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

 Sos:

Przepis

Świetna przekąska na imprezę. Bardzo łatwa w przygotowaniu i nie znam osoby, której by nie smakowała. Zdecydowanie przygotujcie ją na nadchodzącego sylwestra. Przepis Kasi Guzik z bloga gotowaniecieszy.

 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 220° C.

Kabanosy zawinąć w ciasto francuskie i delikatnie wałkować w miejscu sklejenia.

Roladki ułożyć miejscem sklejenia do dołu i posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie posypać sezamem.

Rulony pokroić na mniejsze roladki. Ja pokroiłam na grubsze plasterki, dosłownie na jeden kęs.

Piec do momentu, aż ciasto francuskie się zarumieni (około 10-15 min.).

Podczas gdy roladki się pieką, wymieszać składniki sosu. Podawać gorące. Smacznego!

You have no rights to post comments