Składniki
Świetna przekąska, która doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Sycąca, pożywna, kolorowa i pyszna! Najlepiej spożywać zaraz po przygotowaniu, ponieważ później paluszki mogą zrobić się miękkie.
Składniki:
- 100 g serka śmietankowego (typu Almette)
- płaska łyżeczka bazylii
- pół łyżeczki oregano
- 15 sztuk grissimi (włoskie paluszki chlebowe)- użyłam z rozmarynem
- 15 plastrów szynki parmeńskiej
- 2 garści rukoli
- kilka pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
Serek wymieszać z bazylią i oregano. Rukolę umyć i wysuszyć. Każdy plaster szynki posmarować ziołowym serkiem i na wierzch wyłożyć po kilka listków rukoli. Na paluszki chlebowe nawijać szynkę z dodatkami. Pomidorki, z którymi przekąska smakuje jeszcze lepiej, pokroić na ćwiartki i udekorować danie.
Smacznego!
Inspiracja: Przepis na życie