Ciastka i ciasteczka

Trufle kawowe

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Cudowne, mięciutkie, uzależniające, kawowe, małe słodkości. Idealnie nadają się na własnoręcznie zrobiony dodatek do prezentu świątecznego. Ładnie się prezentują i pysznie smakują. Robiłam w dwóch wersjach ze zwykłymi  biszkoptami i kakaowymi. W przypadku tych drugich kuleczki będą czarne. Polecam!

 

Przygotowanie:

Kawę rozpuścić w 1 łyżce wrzątku. Biszkopty pokruszyć na piasek (najszybciej przy pomocy blendera).

Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

W misce utrzeć mascarpone z proszkiem z biszkoptów, rozpuszczoną czekoladą, kawą i likierem.

Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w startej gorzkiej czekoladzie.

 

Smacznego!

 

Źródło: Ciasta i desery czekoladowe