Składniki
Dzisiaj przepis na dodatek do mięs w postaci ziemniaków z migdałami. Ich smak nie jest mocno wyczuwalny, nie wymagają zbyt dużego wysiłku przy przygotowaniu, więc warto spróbować. Do tego przyjemnie chrupią :)
Składniki:
- ok. 1 kg ziemniaków
- 5 łyżek płatków migdałowych
- 1,5 łyżki masła
- 10 łyżek mleka
- sól
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Ugotować je w osolonej wodzie, a następnie odcedzić i ugnieść tłuczkiem.
Masło roztopić na patelni i zrumienić na nim płatki migdałowe. Gdy już zbrązowieją wlać mleko i jeszcze chwilę podgrzewać. Tak przygotowane migdały dodać do ziemniaków i wymieszać.
Smacznego!
Źródło: Gotuj krok po kroku, Nr 10/2013