Składniki
Jeśli nie macie pomysłu na obiad a szukacie inspiracji na coś innego niż zawsze a zarazem szybkiego w przygotowaniu to zapraszam na tortille z farszem mięsno-pomidorowym.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Mięso podsmażyć na oleju wraz z cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Do zawartości patelni wlać przecier pomidorowy i dodać koncentrat, wymieszać. Następnie doprawić: przyprawą kuchni włoskiej, pieprzem cayenne (lub ostrą papryką), solą i bazylią. Całość dokładnie wymieszać. Na koniec dodać kukurydzę i ponownie wymieszać.
Placki tortilli podgrzać np. w mikrofalówce i na środek każdego wyłożyć mięsny farsz (można posypać serem feta) i zawinąć zgodnie z instrukcją na poniższym zdjęciu.
Smacznego!