Dania mięsne i obiady

Kurczak w sosie musztardowo-pieprzowym

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Jak na pewno zdążyliście zauważyć drób często gości na moim stole. Dziś znowu kurczak, więc kolejne danie na szybko. Zapraszam na filety w lekko ostrym sosie musztardowo-pieprzowym.

 

Przygotowanie:

Filety z kurczaka umyć i pokroić w nieduże plastry. Oprószyć solą i pieprzem. Ugrilować lub podsmażyć na patelni na złoty kolor.

 

W garnku rozgrzać masło z mąką. Następnie wlać bulion, zagotować. Na koniec dodać musztardę i doprawić pieprzem czarnym i pierzem kolorowym. Do sosu wrzucić mięso i całość podgrzać. Danie podawać z ziemniakami.

 

Smacznego!

 

Źródło: Gotuj krok po kroku, Nr 7/2015