Dania mięsne i obiady

Roladki z pesto, szynką Szwardzwaldzką i pieczarkami

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Tym razem zapraszam na ciekawe, smaczne i proste w przygotowaniu roladki. Drobiowe sznycle, posmarowane pesto, przykryte szynką Szwarcwaldzką i farszem pieczarkowym. Polecam do wypróbowania.

 

Przygotowanie:

Sznycle rozbić. Na każdym rozsmarować niepełną łyżeczkę pesto. Następnie wyłożyć po plastrze szynki Szwarcwaldzkiej. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i poddusić na patelni. Dodać pokrojone w kostkę salami.Gotowy farsz wyłożyć na mięso.

 

Całość zawinąć w rulony, spiąć wykałaczkami i obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. 

 

Smacznego!