Składniki
Baaardzo dobre i baaaardzo sycące kotlety z pieczarkami, serem, majonezem i keczupem. Nie są dietetyczne, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na coś bardziej kalorycznego, szczególnie zimą. Może akurat nie macie żadnego pomysłu na dzisiejszy obiad?
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 4 pełne łyżeczki majonezu
- ok 2 łyżeczek keczupu
- 300 g pieczarek
- 4 plastry sera żółtego
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie:
Pieczarki, umyć i pkroić w plastry. Obsmażyć na patelni aż cała woda odparuje, doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić. Pierś z kurczaka pokroić na kotlety, posolić i popieprzyć. Obtaczać w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na oleju. Gotowe kotlety posmarować majonezem (około pełnej łyżeczki na każdego kotleta), zrobić slalom keczupem i wyłożyć pieczarki. Na wierzch położyć po plasterku sera. Zapiec w piekarniku do momentu aż ser się stopi. Udekorować szczypiorekiem.
Smacznego!