Dania mięsne i obiady

Pierś z kurczaka w krakersach

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Kurczak w pysznej odsłonie. Bardzo polecam!

 

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 80-100g krakersów
  • jogurt naturalny
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka

 

Przygotowanie:

Pierś pokroić na cienkie kotlety. Przyprawić pieprzem i przyprawą do kurczaka (filetów nie soliłam, ponieważ przyprawa ma w składzie sól, a poza tym krakersy są równiez słone). Tak przygotowane mięso polać jogurtem naturalnym i odstawić najlepiej na całą noc. Krakersy bardzo drobno rozkruszyć i obtaczać w nich filet z obu stron. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i poukładać pierś. Piec około 40 minut w 180°C.

 

Smacznego!

 

Źródło: Kuchnia polska, M. Puzio