Dania mięsne i obiady

Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Sos:

Przepis

Pyszne, chrupiące ziemniaczki. Idealne pasują do każdego dania mięsnego, ale można je jeść również solo.

 

Przygotowanie:

 

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w małą kostkę.

Piekarnik rozgrzać do 220°C. Blachę wyłożyć folią aluminiową.lub papierem do pieczenia.

Ziemniaki polać oliwą, posypać przyprawami (tymianek, majeranek, ostra papryka, przyprawa do ziemniaków) i wymieszać.

Wyłożyć na blachę i piec ok. 40-45 min. aż zmiękną i będą miały zrumienioną skórkę.

Jogurt połączyć z majonezem. Dodać zioła, ostrą paprykę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą do smaku i wymieszać. Podawać do ziemniaków. Smacznego!

Tags:

You have no rights to post comments