Dania mięsne i obiady

Makaron z mięsem i pieczarkami w sosie śmietanowym

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Przepis

Szybki, łatwy w przygotowaniu i zarazem bardzo smaczny obiad.

 

Składniki (porcja na 6 osób):

  • 700 g łopatki (mielonej)
  • 500 g makaronu (świderki)
  • 800 g pieczarek
  • 400 g śmietany 30%
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól
  • szczypiorek

 

Przygotowanie:

Mięso podsmażyć na łyżce oleju na rumiano i chrupko. Doprawić przyprawą do mięsa mielonego (użyłam całego opakowania). Pieczarki obrać, pokroić w plastry i dusić na niewielkiej ilości oleju, do momentu, aż cała woda odparuje. Posolić. Do grzybów wlać śmietanę, wymieszać i zagotować. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do garnka wrzucić makaron, mięso oraz pieczarki z sosem śmietanowym i dokładnie wymieszać. Danie wyłożyć na talerze i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

 

Smacznego!

 

You have no rights to post comments