Składniki
Szybki, łatwy w przygotowaniu i zarazem bardzo smaczny obiad.
Składniki (porcja na 6 osób):
- 700 g łopatki (mielonej)
- 500 g makaronu (świderki)
- 800 g pieczarek
- 400 g śmietany 30%
- przyprawa do mięsa mielonego
- sól
- szczypiorek
Przygotowanie:
Mięso podsmażyć na łyżce oleju na rumiano i chrupko. Doprawić przyprawą do mięsa mielonego (użyłam całego opakowania). Pieczarki obrać, pokroić w plastry i dusić na niewielkiej ilości oleju, do momentu, aż cała woda odparuje. Posolić. Do grzybów wlać śmietanę, wymieszać i zagotować. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do garnka wrzucić makaron, mięso oraz pieczarki z sosem śmietanowym i dokładnie wymieszać. Danie wyłożyć na talerze i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!