Dania mięsne i obiady

Roladki drobiowe z masłem curry w wiórkach kokosowych

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Kurczak bardzo często gości na moim stole. Nie wiem do końca czy to powód do radości, ale żeby się nie znudził musi być podawany pod różnymi postaciami :) Dlatego dzisiaj zapraszam na wersję lekko kokosową z masłem curry, dzięki któremu mięso nie jest suche.

 

Składniki:

  • 2 średnie filety z piersi kurczaka
  • ok. 100 g wiórek kokosowych
  • 2 jajka
  • 4 łyżki miękkiego masła
  • 1,5 łyżeczki curry
  • sól

 

Przygotowanie:

Filety umyć, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem i posolić. Masło utrzeć z curry. Przygotowaną masą posmarować mięso, ciasno zrolować i spiąć wykałaczkami.

 

W miseczce roztrzepać jajko, a do kolejnej wsypać wiórki. Roladki panierować w rozmąconym jajku i kokosie. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem.

 

Smacznego!

 

Źródło: Dania mięsne, Olimp Media