Składniki
Kurczak bardzo często gości na moim stole. Nie wiem do końca czy to powód do radości, ale żeby się nie znudził musi być podawany pod różnymi postaciami :) Dlatego dzisiaj zapraszam na wersję lekko kokosową z masłem curry, dzięki któremu mięso nie jest suche.
Składniki:
- 2 średnie filety z piersi kurczaka
- ok. 100 g wiórek kokosowych
- 2 jajka
- 4 łyżki miękkiego masła
- 1,5 łyżeczki curry
- sól
Przygotowanie:
Filety umyć, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem i posolić. Masło utrzeć z curry. Przygotowaną masą posmarować mięso, ciasno zrolować i spiąć wykałaczkami.
W miseczce roztrzepać jajko, a do kolejnej wsypać wiórki. Roladki panierować w rozmąconym jajku i kokosie. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem.
Smacznego!
Źródło: Dania mięsne, Olimp Media