Dania mięsne i obiady

Kotlety z jajek

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Dzisiaj przepis na kotlety bez mięsa. Szybkie do przygotowania i smaczne. Głównym składnikiem są tu jajka. Można zamiast szczypiorku dodać zieleninę.

 

Składniki:

  • 6 ugotowanych jaj
  • 1 jajko surowe
  • 2,5 łyżki bułki tartej + do panierowania
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać i połączyć razem z jajkami. Dwie łyżki bułki tartej namoczyć w mleku i dodać do jajek. Doprawić do smaku. Wsypać pozostałą bułkę i dodać surowe jajko. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

 

Smacznego!