Składniki
Dzisiaj przepis na kotlety bez mięsa. Szybkie do przygotowania i smaczne. Głównym składnikiem są tu jajka. Można zamiast szczypiorku dodać zieleninę.
Składniki:
- 6 ugotowanych jaj
- 1 jajko surowe
- 2,5 łyżki bułki tartej + do panierowania
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać i połączyć razem z jajkami. Dwie łyżki bułki tartej namoczyć w mleku i dodać do jajek. Doprawić do smaku. Wsypać pozostałą bułkę i dodać surowe jajko. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!