Przekąski

Jajka faszerowane z sosem

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Sos:

Prosty i pysznyprzepis na jajka faszerowane z sosem jogurtowo- musztardowym. Jajka w takiej odsłonie można również przygotować na zbliżającą się Wielkanoc.

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól
  • pieprz

 

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół‚ i wyjąć żółtka. Rozgnieść je widelcem, dodać majonez i kurkumę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziać połówki jajek.

Wszystkie składniki sosu wymieszać. Faszerowane jajka polać sosem.

 

Smacznego!