Składniki
Kolejna propozycja sałatki ze szpinakiem, tym razem z tuńczykiem i warzywami. Smaczna i kolorowa :)
Składniki:
- 150g szpinaku baby
- 1 puszka kukurydzy
- 1 średnia czerwona cebula
- 1 puszka czerwonej fasoli (użyłam gotowanej na parze)
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
- 2 średnie pomidory
- 1,5 opakowania sosu włoskiego do sałatek
- 6 łyżek oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Szpinak umyć i pozbawić łodyżek. Kukurydzę, fasolę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Wrzucić składniki do dużej miski. Cebulę pokroić w piórka, a pomidory w kostkę. Wszystko wymieszać. Sosy rozprowadzić w oliwie i polać przygotowaną sałatkę.
Smacznego!