Sałatki

Sałatka ze szpinakiem i tuńczykiem

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Kolejna propozycja sałatki ze szpinakiem, tym razem z tuńczykiem i warzywami. Smaczna i kolorowa :)

 

Składniki:

  • 150g szpinaku baby
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli (użyłam gotowanej na parze)
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 2 średnie pomidory
  • 1,5 opakowania sosu włoskiego do sałatek
  • 6 łyżek oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

Szpinak umyć i pozbawić łodyżek. Kukurydzę, fasolę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Wrzucić składniki do dużej miski. Cebulę pokroić w piórka, a pomidory w kostkę. Wszystko wymieszać. Sosy rozprowadzić w oliwie i polać przygotowaną sałatkę.

 

Smacznego!