Sałatki

Sałatka z selerem konserwowym i ananasem

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Chociaż nie lubię selera w tej sałatce zupełnie mi nie przeszkadza. Jest smaczna, delikatna i lekko słodka.

 

Składniki:

  • seler konserwowy (słoiczek 340g)
  • 100 g szynki
  • pół puszki ananasa (ok. 300g)
  • 4 jajka na twardo
  • pół puszki kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól

 

Przygotowanie:

Seler odsączyć z zalewy i pokroić na krótsze nitki. Szynkę i jajka pokroić w kostkę i dodać do selera. Wrzucić kukurydzę (oczywiście bez zalewy). Ananasy odsączyć z nadmiaru płynu za pomocą ręczników papierowych i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez i doprawić solą.

 

Smacznego!