Składniki
Bardzo lubię ser feta, więc mi odpowiada taka kombinacja składników. Smak sałatki poprawiają uprażone pestki, które nadają jej orzechowego posmaku.
Składniki:
- puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- por (biała część)
- 5 jajek
- ser feta (270g)
- pestki słonecznika (ok 100 g)
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka keczupu
Przygotowanie:
Papryke pokroić w kostkę, por w półksiężyce. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Kukurydze odcedzić z zalewy i dodać do sałatki. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni i dodać do warzyw (odłożyć trochę do dekoracji). Na koniec pokroić ser w kostkę i wymieszać składniki. Majonez połączyć ze śmietaną i keczupem. Sałatkę zalać przygotowanym sosem, wymieszać i udekorować pozostałymi pestkami.
Smacznego!
Źródło: smaczny.pl