Sałatki

Sałatka w muszlach

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Sałatka, która pięknie się prezentuje dzięki makaronowym muszlom, w których jest podana. Dominuje tu smak papryki i pora.

 

Składniki:

  • 1 opakowanie ( 250g) makaronu Conchiglioni (duże muszle)
  • 150 g salami (użyłam pepperoni, można dodać dowolną wędlinę)
  • 2 jajka
  • 1/2 białej częsci pora
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 6 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

 

Przygotowanie:

Makaronowe muszle ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzić, zahartować i ostawic do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Por pociąć w pół plasterki. Wędlinę oraz papryki pokroić w niewielką kostkę. Dodać kukurydzę odsączoną z zalewy oraz majonez. Wszystkie skadniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Sałatką napełnić muszle.

 

Smacznego!

 

Źródło: Gotuj krok po kroku, Nr 6/2012