Składniki
Sałatka, która pięknie się prezentuje dzięki makaronowym muszlom, w których jest podana. Dominuje tu smak papryki i pora.
Składniki:
- 1 opakowanie ( 250g) makaronu Conchiglioni (duże muszle)
- 150 g salami (użyłam pepperoni, można dodać dowolną wędlinę)
- 2 jajka
- 1/2 białej częsci pora
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 puszka kukurydzy
- 6 łyżek majonezu
- sól
- pieprz
- ostra papryka
Przygotowanie:
Makaronowe muszle ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzić, zahartować i ostawic do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Por pociąć w pół plasterki. Wędlinę oraz papryki pokroić w niewielką kostkę. Dodać kukurydzę odsączoną z zalewy oraz majonez. Wszystkie skadniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Sałatką napełnić muszle.
Smacznego!
Źródło: Gotuj krok po kroku, Nr 6/2012