Składniki
Pyszny, aksamitny sernik na czekoladowym spodzie. Słodycz masy serowej i czekoladowego spodu przełamują kwaskowe jagody.
Przygotowanie:
Herbatniki pokruszyć na piasek- najszybciej przy użyciu blendera. Można również włożyć do strunowej torebki i przy pomocy wałka rozdrobnić ciastka. Masło roztopić i połączyć z herbatnikami. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę ciasteczkową i wcisnąć w dno formy. Wstawić do lodówki.
W misce zmiksować wszystkie składniki masy serowej. Po połączeniu wylać całość na ciasteczkowy spód. Na wierzch wyłożyć jagody, odsączone z soku. Piec przez około 50 minut w 180°C. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Smacznego!
Inspiracja: Blog Gotuję bo lubię