Śniadania

Omlet z tuńczykiem i płatkami owsianymi

Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

A dzisiaj zapraszam po przepis na zdrowe i pożywne śniadanko: omlet z tuńczykiem, szynką i płatkami owsianymi. Aby był bardziej fit, można użyć 3 białek i 1 całego jaja.

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 mała puszka tuńczyka w oleju (100g)
  • 5 plastrów szynki
  • szczypiorek

 

Przygotowanie:

Na patelni podsmażyć tuńczyka i szynkę pokrojoną w kostkę. W misce rozkłócić jajka, dodać posiekany szczypiorek i płatki owsiane. Na końcu dołożyć tuńczyka i szynkę. Wszystko wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wylać mieszankę jajeczną. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać z pomidorem.

 

Smacznego!

 

Źródło: K. Matella, Supersylwetka