Składniki
Sezon na szparagi rozpoczęty więc zapraszam na proste śniadanko z ich wykorzystaniem. Przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu. Spróbujcie a nie pożałujecie
Przygotowanie:
Szparagi umyć, odłamać końcówkę (same złamią się w odpowiednim miejscu), skropić oliwą z oliwek i doprawić solą oraz pieprzem. Ułożyć na papierze do pieczenia, piec przez ok 10-12 min. w 200ºC.
Jajko wbić do miseczki. Zagotować wodę w garnku i wlać do niej łyżkę octu. Jak woda będzie bulgotała należy mieszać łyżką i do środka wirku wlać jajko. Gotować 2-3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową.
Na talerzu ułożyć szparagi, na nie wyłożyć jajko, dodać pomidorki koktajlowe. Doprawić solą, pieprzem i chilli.
Smacznego!