Śniadania

Koszyczki z boczku z jajkiem i szczypiorkiem

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnej jejecznicy :)

 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 4 plastry boczku wędzonego
  • pół pęczka szczypiorku
  • pieprz
  • sól (opcjonalnie)
  • olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Boczek podsmażyć na rumiano na patelni i owinąć wokół wgłębień formy do muffinek. Jajka roztrzepać i dodać do nich posiekany szczypiorek oraz pieprz i ewentualnie sól (należy pamiętać, że boczek jest słony). Masę jajeczną wlać wewnatrz mięsnej otoczki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15 minut.

 

Smacznego!