Śniadania

Tosty z mozzarellą i pomidorem

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Zapraszam na chrupiące kanapeczki z serem mozzarella i pomidorem z sosem włoskim.

 

Składniki:

  • 1 kulka mozzarelli w zalewie (125g po odsączeniu)
  • pół pomidora
  • sos do sałatek włoski
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wody
  • kilka kromek bagietki lub chleba
  • masło

 

Przygotowanie:

Mozzarellę i pomidory pokroić w plastry. Na ser położyć plaster lub pół pomidora. Sos do sałatek wymieszać z oliwą i wodą. Pieczywo podpiec w tosterze lub piekarniku na złoto, a następnie posmarować masłem. Na każdą kromkę położyć ser z pomidorem i polać przygotowanym sosem.

 

Smacznego!