Śniadania

Parówki w cieście francuskim

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ocena użytkowników

Składniki

Dzisiaj szybkie, łatwe i smaczne danie, a mianowicie parówki z serem w cieście francuskim. Często podaję do nich groszek i kukurydzę z puszki podsmażone na łyżce masła. Koniecznie spróbujcie! Niestety nie pamiętam źródła przepisu, chociaż wydaje mi się, że była to gazetka Biedronki.

 

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego 275g (wymiary 38 x 25,5 cm)
  • 6 parówek
  • 6 plastrów sera żółtego

 

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 6 pasków. Parówki owinąć serem żółtym, a następnie każdą zwinąć pod skosem w pasek ciasta francuskiego. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej przygotowane parówki. Należy zostawić trochę odstępu pomiędzy kolejnymi parówkami, ponieważ ciasto francuskie urośnie. Piec około 30 minut w temperaturze 200ºC aż ciasto się zrumieni na złoto.

Można polać keczupem lub podać z podsmażonym na maśle groszkiem i kukurydzą.

 

Smacznego!